Türkiye'nin en iyi sağlık internet sitesine hoş geldiniz.
Hepatit A, Hepatit A Virüsünün (HAV) neden olduğu karaciğer iltihabıdır ve bazı durumlarda Akut Karaciğer Yetmezliğine (ALF) yol açabilir. Akut Karaciğer Yetmezliği ciddi ve yaşamı tehdit eden bir durum olduğundan, ebeveynlerin semptomlara dikkat etmesi çok önemlidir. Sarılık, iştahsızlık, yorgunluk, mide ağrısı, mide bulantısı, koyu renkli idrar ve karın ağrısı gibi belirtilere dikkat edin. Hepatit A, aşılama ve uygun bakım ile tamamen önlenebilir ve tedavi edilebilir.
Bebeklik, çocukluk, ergenlik ve genç yetişkinlik döneminde çocuklar çeşitli enfeksiyonlara karşı savunmasızdır. Çocuklukta ciddi olabilen böyle bir hastalık menenjittir. Ancak korku içinde yaşamak bir seçenek değil. Menenjit aşısının bulunabilirliği sayesinde çocuklar ve ebeveynler kendilerini güvende hissedebilir, kariyerlerine daha fazla odaklanabilir ve endişe duymadan hayatlarının tadını çıkarabilirler.
Çocuğunuzun baş ağrısı çekmesinin birçok nedeni vardır. Stresten zayıf görme yetisine ve uyku eksikliğine kadar baş ağrıları birçok şekilde ortaya çıkar. Baş ağrısının nedenini ve davranışını öğrenmek, sizin ve çocuğunuzun baş ağrısıyla savaşmasına ve oluşmasını engellemesine yardımcı olacaktır.
Dravet sendromu, erken bebeklik döneminde başlayan ve ömür boyu süren uzun süreli nöbetlerle karakterizedir. Dravet sendromundan etkilenen çocuklar, okulu etkileyebilecek çeşitli bilişsel, davranışsal ve fiziksel engellere ve gelişimsel gecikmelere sahip olabilir.
Her ebeveyn, çocuklarının yeterli beslenmesini sağlamak için çabalar ve çabalar. Çocuğunuzun beslenme ihtiyaçlarını karşılamak bazı durumlarda daha da zor olabilir. Bundan dolayı ebeveynler çocuklarına cezbedici jelibon formlarda da bulunan takviyeler veya multivitaminler verme seçeneğini değerlendirebilir.
Ne denerseniz deneyin, bebeğinizi rahatlatamazsınız. Ve ağlama nöbetleri her gün aynı saatte devam ediyor. Bu, özellikle zaten yorgun olduğunuzda, sonsuza kadar sürecek gibi görünüyor. Peki, eksik olan nedir?
Nekrotizan Enterokolit (NEC), prematüre bebekleri sıklıkla etkileyen bir gastrointestinal hastalıktır. Hastalık, bağırsakların içini kaplayan hücrelerin ölümünün neden olduğu bağırsağın enfeksiyon ve iltihaplanmasını içerir.
Kraniosinostoz, bir bebeğin kafatasındaki kemiklerin bir araya geldiği bir doğum kusurudur. Bu durum yaygın olarak bebeğin kafası tam olarak oluşmadığında meydana gelir. Bu doğum kusuru bebeklerde görme kaybına ve öğrenme sorunlarına neden olabilir.
1 ay - 5 yaş arasında görülen, menenjit ve ensafalit gibi santral sinir sistemi enfeksiyonu ya da elektrolit bozukluğu, intoksikasyon gibi tanımlanmış bir neden olmaksızın ve daha önce geçirilmiş ateşli nöbet hikâyesi olmadan ateşle beraber ortaya çıkan hastalık nöbetleridir.
Kabızlık, sindirim sisteminin yavaşlamasına bağlı olarak dışkılamanın azalması ve ağrılı bir şekle dönüşmesi olarak tanımlanabilir. Dışkı sayısı her yaştaki çocuğa göre farklılık gösterdiği için kabızlığı tarif ederken günlük dışkılama sayısı olarak kesin bir sayı vermek doğru değildir. Ancak çocuğun kendi ritminden sapmaları dikkate almak gerekir.